29 Sep 2009

Ular apa bah??? Ular Tedung nak...

citer ni br jer brlaku ptg td...storyline nyer stat gini..
slps jer semyg asar n menghabiskan smua energy n stamina kt mafia war...n slps abis kering smua org ak attack....maka ak pown brsiap2la nk g men bola kt stadium ipkb ni...br jer laptop ak nk off, ttibe ak trdgr bunyik2 suara housemate ku, tgk2 dia trkejut cuz tr'meeting' ngan sekor makhluk fauna...ak apa ag trus r sound makhluk tu...nsb baek r makhluk tu ular kal0 anak gajah, da lm r ak bg palempang pree kt ibu gajah tu...nk dijadikan citer...ttibe jer waktu ter'stop' kjap...(ni kira flashback r ni)...ngan tttibe jer ak trgat kt iklan tv psl burung murai tu...cmner lah kal0 budak tu jd ayah lak n kalo ttibe burung murai tu jd ular tedung.. ...adakah sm cam dlm tv tu...
ular apa ni bah??? Ular tedung nak.... Ular apa bah???Ular tedung nak....ular apa ni bah??? Ular tedung nak.... Ular apa ni bah???Ular tedung nak.... tp tu kalu utk tunjuk kt tv, mmg ler smua org ckp gitu...tp realitinya(ni ak imagine sendirik r)...
anak: ular apa ni bah???
bapak: Ular tedung nak....
anak: Ular apa bah???
bapak: Ular tedung nak....
ckp skali ag...eiii....kureng vitamin c tul pnyer budak...sape nyer gen ntah....ni msti gen mak ngan atok ko trlebih kuantiti brbanding ngan ayah ni....ko prnah nmpak x org mkn nasi guna tube getah, kal0 ko pn nk jd cm org dlm spital tu cuba2lah tnya skali ular apa ni...aii..budak ni nk gak ak bg gerakan kombo yg ak blaja dr prlawanan bola sepak antara kelantan vs negori....

aik..asal ttibe kuar sal iklan tv ni..ermm..diringkas citer...disbbkan housemateku tlah mnjumpai sekor ular tedung , jd dgn braninya ak take over tugas tuk m'halau ular ni(sbnrnya ak bknnya nk halau sgt ular tu, tp dsbbkan kkrgn vitamin c ular tu yg suka2 ati jer lepak kt bwh kasut bola ak yg reganya agak mahal ckit dr selipar jepun ak yg ada lmbang nike tu...).... jd..ntuk tnjukkan kemafiaan, ak tlah mncapai pdang cahaya yg tlah digunakan oleh skywalker tp yg peliknya asal pedang tu xkuar api...ni msti skywalker lupa nk cas lps guna ni...dengan mnggunakan stamina yg di'refil dgn mnggunakan godfather point n skill yg ak bljar dr game konda-kondi, maka ak tlah brjaya mencongkes(kal0 kut BM ak xtaw r instilah nyer tp mksdnyer sm cm meng'sungkit tubik') kuar kasut ak tu...nsb baek r congkesan ak tu xbrape kuar n ksut ak hnya trbang sejauh 2meter jer, kal0 x..mmg da arwah r pakcik sblh umah ak trkna blgn ksut bola ak bserta ngan aksesorinye yg ak rs da hmpir 2 bulan ak xguna...jd phm2 je r.....

akhirnya slps ksut bola ak tu trcongkes kuar, maka trdgrla bnyik ular yg agak creepy...hisss..hisss..hiss(gitu kowt bnyik ular tedung)...nmpaklah ular duk parking baek punyer kt lantai tu smbil duk bc paper APO...tp slps ak mgangkat pedang cahaya jer(sbnrnya time tu ak otw nk lari, tp ular tu pk ak lwn ngan die....miscommunication tul la), ttibe ular tu mgembangkan kepalanye lalu trnmpaklah tattoo kt atas kpalanye...(disamping tattoo, ak juga nmpak kurap n kudis dismping kpalanya yg botak)...tp yg peliknya ak igtkan dia nk attack ak, tp ttibe jer ular tu lari...adakah sbb ak trlalu ensem brbanding ngan dia or adakah ular itu brasa ketidakadilan dlm fight kami tu sbb dia tgk ak pakai senjata tp dia xde(tu lah sape suh jd ular kn xpsl2 xleh nk pgang snjata)...tp ular tu mmg agak brnasib baek r sbb blah awal2, kal0 x..mmg da kna r teknik flash step yg ak blaja dr byakuga(dia ni watak dlm bleah aka abang kpd kuchiki rukia)...
tp mmg nsb baek r ada lubang kt dinding umah sewa ak tu, kal0 x mmg naya r ular tu kal0 lari kearah kami brtiga(ms tu yg ada hnya ak, utolaut n vip)...ape2pon ular tu t'lah brjaya lari kearah rok(hutan hujan tropika) kt sebelah umah sewa ak tu...tp sblm ular tu blah, kami smpat bg warning kt ular tu suh dia jgn dtg braya umah kami lg tp kalu nk beraya taun depn bolih..
ni lah spesis ular yg ada kt umah sewa ak td...cb tgk tattoo kt bdan ular tu..konfirm ular tu x semayg...

2 comments:

uto laut said...

mint,mana watak aku yang telah menjerkah ular itu dengan membuat muka huduh semasa dia ingin mematuk ayam pakcik sebelah rumah??sampai kan dia terkencing lam seluar akibat terkezut dengan muka buruk aku ni..n mana watak shahrul menyelamatkan akak sebelah umah ketika dia berplayground dekat ngan kawasan ulat itu??mana watak moazim yang masa tu sedang buat2 cuak..memanggil2 mak dia..hehe..mana bleh mu soram jadi hero...

MuHaMMaD86 said...

hahahaha

macam2 la min

rumah mu ni tempat pembiakan ular ko

aku rasa sblm ni dh ada psl ular msk rmh mu