7 Sep 2009

my NEW anak Sedara


Ari ni mcm biasa lps sahur ak lari 5km, push up 500x, star jump 250x, sit up 100x..(tp smuanya dlm mimpi la)...lps tu, ttibe jer mak ak suh brsiap-siap...isk...wat saspen jer mak pepagi buta ni(time tu jam br kul 10.30am)...mak ak nk belikan bj raya tuk ak kowt(sbb smlm ak bgth kt mak ak yg ak xde duit nk beli bj raya)..hehehe..ak apa lg, dgn mandi ala2 anak dinosour trus g nek keta...eh..ttibe trase pelik lak, knapa mak sedara ak ada skali kt atas keta ni..xkan la mak sedara ak pon nk bj raya gak???tp time tu ak pk positif ag, sbb logik gak mak sedara g beli bj raya sbb dia pon posa mcm ak gak(org posa jer blh ry)...dlm keta tu, mrka pon duk kecek2(bual) la psl isu 1malaysia(sbnrnya ak sndirik pon xpsti bnda ap yg dibualkn cuz time tu ak dlm mode tido ag)...dlm sedar-xsedar tu, ak trdgr yg mak ak ada ckp yg kak ak yg br brsalin tu da blk r 3ari lpas..jd..dia tringin la nk g jenguk cucunya tu...(dlm ati ak, mmg konfirm r mak ak nk g mlawat kak ak sbb time tu keta da mlepasi TESCO...)...n pd wkttu ini kak ak brada kt umah mentuanya kt tumpat(rs2nya lah cuz time tu ak nmpak 2 ekor tokong, sekor duduk n sekor ag brdiri)...sbnrnys ayah ak suh kak ak blk berehat kt umahku jer..tp dsbbkn oleh mentua kak ak ingin nk jg mnantu n cucunya(cuz ni first time mentua kak ak dpt cucu llaki, sbb yg lainnya smua cucu p'puan)...tp ak rs elok gak kak ak duk umah mak mentuanya cuz nnti xpsl2 ak kna duk umah(sbb da mnjadi rutin mak ak g mesjid tuk smyg subuh, mk trpaksa r ak kna jd kuli kak ak...)..smpai jer umah mentua kak ak, kami pon brbuka posa(sbnrnya x pon..cuz br kul 11.30)...tp pelikr ak tgk kluarga mentua kak ak ni...ak igtkn normal bl tgk mentua kak ak xde gg kt bah. dpn, tp bl ak tgk anaknya, aik..xde gg gak..n pd ms itulah cucunya yg p'puan blk dr kdai(yg kecik tu pon xde gg kt dpn gak)...nsb baek time tu yg ada hnya 4org jer-3 xde gg, 1 jer normal...(anak2nya yg lain xde cuz kije)...ak time tu da konpius thn cipan, ada pyakit kturunan kah kuarga mentua kak ak ni???risau kot2 anak sedara ak pon trkna ngan pyakit tu gak, ak pon check r gg anak sedara ak tu..aik???anak sedara ak pon xde gg gak????ni lg dasyat bkn stkt gg dpn, gg kt bah lain pon xde sx...tkut kurus posa jika brtnya psl gg ni kt kak ak, maka ak pon k.i.v dl isu psl gg ni(soklan tu smpn kt umah nnti)...lps abih jer brbual, kami pon blk..tp mayb da tabiat org p'puan kot, time2 nk blk pon blh nmpak ag pokok bunga(pokok bunga raya putih)..apa ag mak ak pon trus r mntak gunting tuk potong pokok bunga tu...lps tu mak sedara ak lak nmpak pokok bnga yg lain lak(yg ni seyes ak xtaw nm bunga ni cuz kali prtama tgk)....lps da cantas pokok2 bunga yg ada kt umah mentua kak ak ni, maka kami pon blk...Inilah Gambar anak Saudaraku, Danial Asyraf

1 comment:

MuHaMMaD86 said...

amboi min....dh tmbh anak menakan noh!!!

danial 2 hensem,comel mcm aku....

anak mu bila lagi?