19 Sep 2012

Lawatan cuti 1Malaysia

No comments:
Tarikh: 14 September 2012 hingga 16 September 2012

Masa: 4:00petang(jumaat)-11:00malam(ahad)

Tempat Lawatan:

1) I-City Shah Alam

2) Cameroon Highland
(a) Tea Boh plantation
(b) Strawberry Farm
(c) MARDI
(d) Pasar malam
(e) Lata Iskandar
(f) dll

Lampiran Gambar:

align: center;">

10 Sep 2012

Merempit ke Skudai

No comments:
sudah hampir 2 tahun lebih aku tak bawa motor keluar dari kawasan Kulaifornia, tapi disebabkan mggu ni kna jdi pengawas periksa maka terpaksalah motor honda ku kembali beraksi di skudai. Sebelum ada kereta, mmg tiap2 mggu je selamba aku bawa motor pegi skudai atau J.B, tapi bla dah ada keta, moto guna untuk pegi sekolah n pegi main futsal jah.

Dengan kelajuan motor hondaku yg mencecah 80km/j, maka hmpir 30 minit bru smpai ke destinasi sekolah yg aku kna jaga tu(nma sekolah dirahsiakan untuk menjaga soalan daripada bocor). Rupanya jauh gak kal0 naik motor pegi skudai, mmg agak penat smpai terpaksa berenti di stesen minyak shell untuk berehat(perggghh..rsa mcm nk blk kelate pulop, siap kna berenti).

balik dari melawat sek berkenaan, singgah jap kat alikhsan taman u tuk cari sweater. Terpaksalah beli gak sweater sbb pkl 7.15 dah kna ada kat sekolah, jdi kal0 ikut masa aku smpai tdi, dlm pkl 6.30 aku dah kna gerak dari rumah. Janganlah sejuk sgt pagi2 nnti, mintak2 pkl 6.30 pagi tu matahari dah terpacak atas kepala.

----------------------------------------------------------------------------------

Tadi tgh aku nak siapkan dokumen untuk claim pengawas, baru aku terperasan yg rupa2nya aku terambil surat perlantikan orang lain. OME, Oh my English betullah, xpsl2 besok msti kna complain ngan ketua pengawas. Kenapalah tadi aku tak terpikir nk check dulu nama di kertas tu, dah xpsl2 tersalah ambil surat org lain.

___________________________________________________________________
Bila naik motor ni, teringat lak dgn keta aku. mcm manalah keadaan beliau skrg. Dah repair ke belum lagi. -->besok kna koll serikat insuran suruh cepatkan kelulusan claim,kal0 tak lama lagi lah aku nk bersama ngan keta tu.

----------------------------------------------------------------------------------

Selamat BerUPSR kepada semua pelajar yang mengambil UPSR terutama anak2 muridku di SK ******(nama dirahsiakan) GUD LUCK

31 Aug 2012

Pengembaraan 15 Oktober 2012

No comments:
_____________________
| Selamat Hari Raya... |
|___________________|

KRONOLOGI Exciden

15 Oktober -
1) Sekolah mula bercuti. Slps balik sekolah, kemas bag lepas tu trus blk kampung.

2) Kebetulan puasa, singgah jap kat Bazar Ramadan di Endau untuk beli sedikit kuih,makanan untuk berbuka.
3) Lepas tu berhenti di shell kat area endau-nenasi untuk berbuka puasa. Habis makan terus smbung perjalanan.

4) Best bawak keta sbb x banyak keta di jln raya. Sampai dkt jambatan (jalan nenasi-pekan) tetibe tayar terpijak lopak air, dan steering mula meracau. Maka kereta aku telah melakukan drift n drag dgn sendirinya dengan berpusing 1.5 somersault. Sedar2 keretaku telah langgar jambatan. Nsb baik xde apa2 yg berlaku.
5) tunggu dalam 30 minit towing datang.(cepat betul geng2 penarik keta ni buat kije, xsmpai 10 minit aku terbabas, dah terpacak mukanya kat tmpat kejadian padahal tempat tu jauh dari kampung~jalan pekan-nenasi)
6) Aku pergi ke IPD Pekan untuk buat Polis Report(knalah buat laporan polis untuk claim kerosakkan dri syarikat Insurans. Dalam 30 minit, settle laporan polis.
7) lepas tu, aku check in kat hotel yg berada betul2 disebelah terminal makmur, Darulmakmur Lodge. Boleh tahan gak harganya, rm80.00 semalam. Disebabkan malas nak cari tmpt lain, aku check-in situ je.
8) Disebabkan sejak dari maghrib lgi aku belum mkn nasi, maka dgn curious'nye aku jln2 cari makan dan terjumpalah satu kedai makan yg berada tidak jauh dari hotel dan betul2 menghadap terminal makmur. Nama kedai lupa lak, tpi msknnya bolih tahan gak sedap(ataupun aku jer yg rasa sedap sbb lapar)
9) Kebetulan di hadapan terminal makmur ada pasar ala2 wakaf che yeh @ bazar karat, jadi boleh lah aku jln2 smbil cuti mata.

-----------------------------------------------------------------
PERINGATAN:
1) Seatbelt: Sentiasa paka seatbelt bila naik keta, paka bukannya sbb takut kna saman polis, tpi sebab nak elakkan kemalangan.(nsb baiklah smasa eksiden tu aku paka seatbelt sbb aku tgk kat tgh2 body terdapat lekuk kedalam kesan dari impak perlanggaran dengan jambatan. Kalo dah besi boleh ada lekuk, bdan manusia lagilah bertambah lekuknya)
2) Tayar: Pilih tayar yang elok sikit, yang gripnya dalam cengkam jalan bla dlm keadaan hujan(org kata tyr belah air elok untuk permukaan berair). Satu lagi, jgn lupa buat alignment dan juga balancing sebelum memulakan perjalanan yg jauh.
3) Servis: Servis kereta ikut jadual
4) Dan lain-lain.

5 Aug 2012

Ramadan

No comments:
Kronologi bulan puasa

#1. Puasa. bermula 21/07/2012 - ...(mgkn sehingga 18/08)--> tertakluk pada pengumuman raya nnti.

(Waktu berbuka puasa bagi negeri Johor

ZON 1- PULAU AUR DAN PULAU PEMANGGIL

ZON 2- DAERAH JOHOR BAHRU,KOTA TINGGI,MERSING DAN PULAU BERDEKATAN

ZON 3-DAERAH PONTIAN DAN KLUANG

ZON 4-BATU PAHAT,MUAR,SEGAMAT DAN GEMAS JOHOR


#2. Tertido selepas asar. Akibatnya, tiada makanan untuk berbuka-->2x berlaku sepanjang 15 hari aku berpuasa kat sini.(org tnya knapa x kunci jam, tpi mslhnya 5 alarm aku set pada telepon, tpi smuanya tak berfungsi dan tak berjaya men'aktivekan aku bgn dr tido..demmmm me)


#3. Juadah berbuka puasa. Mcm biasa, nasi kerabu mnjadi pilihan. Itulah org kata, kal0 dah kelantam tu ttp kelantam, x kira ke mana pergi, nsi kerabu msti mkn pnya lbih2 lgi budu.

#4. Bazar ramadan. Sepanjang posa ni, hnya 4 bazar yg aku smpat g:
a) bazar kat rmh(kecik)
b) bazar kat mesjid (besar 2,3 kdai brbanding bazar kat rumah)
c) bazar stesen bas (separuh drpd bazar dkt rumah
d) bazar kt flat ( gabungan bazar a+b+c)

............................................................................

sblm terlupa, lafaz niat puasa sebelum tido,

doa utk berbuka

16 Jun 2012

Nah cikgu duit singgit!!!

No comments:


Tetibe aku teringat kat peristiwa yg berlaku pada hari jumaat yang lepas(15/06/2012), iaitu semasa waktu aku mengajar kelas 3Ixora (kelas ixora merupakan kelas yg terbelakang sekali tapi ada gak yg cerdik n ramai lak yg mmerlukan bimbingan pelajaran).. Nak dijadikan cerita, pada minggu ini aku mengajar topik Money(wang). Dan sebagai induction set, aku ceritalah sikit pasal duit aka money ni kat bebudak tu. Mcm2 cerita yg keluar, ada psl duit raya, duit hilang, pinjaman duit, black money--aku main sebut jer, terlopong budak2 tu dgr..heheh..

Hampir 15 minit duk bercerita, aku pn msk kepada main topic iaitu berkenalan dgn duit yg sebenar. Mula2 aku tunjukkan duit syiling seposen lepas tu syiling seposen lgi(mmg dlm dompet aku ada 10sen+10sen je), lepas tu aku masuk kat bab duit not kertas aka singgit ke atas.. Aku tunjukkanlah duit not rm1 yg baru dan lama(nsb baik aku ada smpan lgi not singgit lama blh ler bebudak tu tgk duit dulu2)..aku mcm biasalah bila tunjukkan not rm1 msti akan tnya soklan kat pelajar2 tu, Awak nampak tak ada orang tengah mendaki Gunung Kinabalu?? ada yg jwb nampak,dan ada juga yg jawab xnampak. (sbnrnya jwpnnya= memang xnampak sbb org tu daki dah sampai puncak gunung jadi terlindung dgn kabus n awan--inilah teka teki turun-temurun daripada cekgu aku dulu)...



Lepas tu, aku ambik notes yg lain pulak, adalah duit rm5 yg ada plstik lutsinar kat tepinya. Selepas bersoal-jawab tentang ciri2, rekabentuk duit tu, aku explore lagi dompet aku untuk cari notes yg lain pulak. Explore pnya explore, rupa2nya dalam dompet aku cuma ada rm8.20 je. Jadi terus aku keluarkan semua duit tu dan letakkan kat atas meja. Ada ler sorang pelajar ni tanya,

murid A: tak kan banyak tu je duit cikgu?? jadi aku pn layan jer lah..
aku: Duit cikgu dah abis, hanya tinggal rm8.20 jer untuk cikgu belanja selama 10 hari.
murid : mana cukup cikgu nak makan??duit tu sikit jer.
Aku: habis tu apa nak buat..mak,ayah cikgu jauh kat kampung. Duit2 lain dah habis
murid2: itu kan cuma rm8.20 je, mana cukup untuk 10 hari?
Aku; Cikgu beli gula 20sen dapatlah empat biki, ptg ni cikgu makan gula2 tu sebijik, malam sebijik.. Lepas tu tengah hari besok sebijik dan petang lagi sebijik.
Murid2: Boleh ke macam tu cikgu??
Aku : Kenapa tak boleh lak?? lebih baik cikgu makan sedikit daripada cikgu pergi mencurik,menyamun semata2 nak makan yang sedap2..

dengan ttibe adalah sorang budak lelaki datang depan dan memberikan duit singgit.


Murid B: Nah cikgu duit singgit.. Ambiklah..
Aku : (blur aku kejap..sbb ttibe jer bagi duit).. Awak terjumpa ke duit ni??
Murid B: Tak cikgu. Ini duit saya. Cikgu ambiklah.
Aku : Kenapa pula bagi cikgu?? xnaklah cikgu, nantikan cikgu kna tangkap dgn polis sbb terima rasuah.
Murid B : Xpe cikgu..cikgu ambiklah..ini rezeki cikgu..saya dah xnak duit ni

mendengarkan budak tu cakap psl rezeki dan niatnya nak menolong cikgunya, terpikir jap aku..Mereka memang dari kelas yg belakang sekali tetapi sikap mereka adalah yg terbaik sekali.. Terus mereka nak tolong cikgu mereka... Itulah yg aku suka bila mengajar kelas belakang, Mereka mgkin tidak sepandai kelas depan tapi sikpa mereka lebih baik drpda mereka yg belajar kat kelas depan. Satu contoh mudah ialah..Pernah aku terserempak dengan pelajar paling nakal sekali kat sekolah aku mgajar tu, tapi bila terjumpa kat mana2 dia boleh tegur dan bersalaman dgn aku.. Tapi kalau pelajar kelas pertama, jgn haraplah nak suruh mereka tegur even kal0 dah mgajr mereka bertahun2 pn, sbb yg aku jmpa mereka ni, hnya sekadar lirikan mata jer drpda mereka nak tegur atau bersalaman mmg jauh sekali. Sebab tu bagi aku mengajar kelas hujung lagi seronok berbanding mgajar kelas pertama. :::thumbs Up:::untuk semua pelajar yg msh menghargai guru mereka.

11 Jun 2012

Euro 2012

No comments:
_______________________________________________________________________________________________________________________ Demm u Denmark, guano sampai kalah team belanda marin. Siot jer, mcm mna belanda blh kalah ngan denmark?? nasib baik aku beli sehelai jer jersi belanda(made in golok), kalo tak buat malo jer pakai tpi team dah kalah awal. dahlah main ntah apa2, baik aku suruh budak2 sekolah aku jer main..

______________________________________________________________________________________________________________________ rupanya tak semuaa tv ambik(channel pree) tuk live bola euro 2012 ni. Yg aku nmpak TV3 jer yg ambik, itupun satu hari satu game je.. (nsb baik aku paka broadband meksis, bolihlah tgk bola live streaming kat tenet. wlopn siaran kdg2 hang, tpi bolihlah sbb nma pn percuma, nak langgan asteruk x mampu. hehehe http://www.ronaldo7.net/ <--- utk tgk live streaming bola. (skrg ni pn tgh lyn game live streaming, Spain vs italy. Mintak2lah itali yg mnang.

25 May 2012

Hari Ibu

No comments:
Salam 1Malaysia, 1Ibu untuk ibu-ibu kat seluruh malaysia xkiralah yg baru mnjadi ibu,mahupun on the way ke arah mnjadi ibu(dan juga ibu2 yg tidak sengaja mnjadi ibu).. Hari ibu disambut pada tiap2 13 mei setiap tahun(heheh..pura2 igt je wlopon hari ini br tringat yg smbutan hari ibu dah lepas)... Honestly(or dlm bhsa kelatenya, sebenar2nya, aku mmg xprnah igt hari2 smbutan sebegini, yg aku igt tarikh gaji keluar dan juga tarikh lahir ak sndiri).. BErkenaan smbutan hari ibu pula, perlu ke kita smbutnya??bgi hadiah apa semua, n bgn pagi2 sblm bsh muka,ambik hset send ucapan selamat hari ibu untuk ibu masing2..~siap letak smiley lagi tu.. agak2 apa perasaan ibu2?? touching? sentimental? menangis? terharu? lepas tu.....kehidupan kembali seperti biasa. yang anak mandi,siap2 nk pegi kerja, manakala ibu2 pula smbung balik kerja basuh kacang taugeh, Ayah pula duk tgh syok berdengkur. Jadi, perlu ke 13 mei tiap2 tahun tu kita sambut hari ibu?? this is just my 1 cent opinion . Aku(aka ambo, kawe, i, ana) bukan nak kata xboleh smbut hari ibu??ataupun jangan menyambut hari ibu.. Tapi berbaloikah kita meraikan ibu kita hanya untuk 13mei tu sedangkan kita berada kat dalam rahim mereka pn dah 9 bulan 10 hari, jadi cukup ke nak raikan dalam masa 1 hari je?? 9 bulan tu baru waktu ibu mengandungkan kita, waktu kita msh lagi bayi, siapa yg berjaga siang,malam berperang dgn nyamuk,sedangkan kita pada waktu itu, sedap2 jer tidur dibuai mimpi berjumpa wonder pets. Siapa yg buat susu bila kita menangis lapar n siapa pula yg tukang flush bila kita dah selesai melabur. ----------------------------------------------------------------------- Buatmu Ibu Artist: Aeman Ibu bergenang air mataku Terbayang wajahmu yang redup sayu Kudusnya kasih yang engkau hamparkan Bagaikan laut yang tak bertepian Biarpun kepahitan telah engkau rasakan Tak pula kau merasa jemu Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu Dari kecil hingga dewasa Hidupmu kau korbankan Biarpun dirimu yang telah terkorban Tak dapat kubalasi akan semua ini Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu Ibu kau ampunilah dosaku Andainya pernah menghiris hatimu Restumu yang amatlah aku harapkan Kerana disitu letak syurgaku Tabahnya melayani kenakalan anakmu Mengajarku erti kesabaran Kau bagai pelita di kala aku kegelapan Menyuluh jalan kehidupan Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana... Kasih sayangmu sungguh bernilai Itulah harta yang engkau berikan Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu

8 May 2012

back to blog

No comments:
alhamdulillah setelah agak lama tak menulis aka hapdate blog ni, akhirnya terbukak pintu hatiku yg suci ini untuk membuka blog ni dan seterusnya bak kata org dulu2, menconteng arang kat blog ni (nsb baik zmn dulu2 xde internet,kal0 tak mmg dah xguna arang, mmg konfirm pepatah tu akn jadi, men'twitter' posting di muka buku). Selak punya selak blog ni, rupa2nya baru ku tahu dari bulan februari lagi smpai la skrg ni aku msh belum lgi menconteng berpatah2 ayat mahupun satu ulas aksara abjad. Adakah aku terlalu sibuk dgn urusan duniawi(nsb baik blog ni adlh dunia maya bukannya duniawi)? Sbnrnya byk bnda berlaku spnjang februari hinggalah may yg menimpa aku. Antaranya yg pertama, Lisa Surihani dah kawen ngan yusri KRU (demm u Yusri KRU) n terbaru sekali lak, Scha pulak kawen ngan Awal Sehari (maaflah Lisa dan Scha sbb i tak dapat pergi majlis kawen sbb lupa alamat rumah..hehehe). Antara bnda2 siot yg berlaku sepanjang Februari dan Mac,
FEBRUARI
--1-- Keta rosak, Blow off kat Highway Machap. Melayang rm130 tuk duit towing. --2-- Tayar motor pancit sbb termasuk skru yg pnjangnya dlm 3 inci( mcm mnalah skru pnya pnjang blh termasuk kat dlm tiub ni..) --3-- Menyertai kursus Juruletih untuk projek pembangunan Bola Sepak. (1 minggu kat pdang..bursssstt..paneh) --4-- Terkena jadi juruletih Hoki (satu habuk pn aku tarak paham psl hoki ni..dah prg mntak tulum, layan ajelah)
Mac
--1-- Ambil keta kat bengkel. Total kos untuk repair RM2.5K..(isk..isk..isk..abis gaji aku untuk bln 3) --2-- Kna jadi juruletih goalkeeper untuk mss zon bandar(demmm.. 1 minggu kat pdang lgi) --3-- Periksa sekolah rendah utk kali pertama --4-- Pergi kenduri kawen sepupu aku yg kat Raub..Jauh btul nk pergi Raub..tensen kepala..
April
--1-- hidup diteruskan mcm biasa..hehehe --2-- Gaji baru bermula.(dpt tunggakan--)tpi terus abis buat byr hutang2..huhuh) --3-- program Motivasi Sheikh Muuzaffar (angkasawan malaysia pertama----) aku mgkn angkasawan yg ke-13 kot..heheh) --4-- Kelantan ke FINAL PIALA FA
MAY
--1-- Aku masih diatas kerusi sambil menaip posting ni. arap2nya sempat post. heheh --2-- ... ( Yesterday was history, Today is Victory and Tomorrow still mystery )---) betul ke tidak ayat aku ni??
---------------------------------------------------------------------------------------------------
p/s:: Pecah kaca pecah gelas, sudah baca arap sedekahkah al-fatihah atas pemergian seorang sepupuku yg kembali kerahmatullah disebabkan penyakit hepatitis dan juga buat saudara2 islam yg lain. AL-FATIHAH.

13 Feb 2012

Instrumen KSSR Tahun 1

2 comments:
Minggu ni PPD akan mula turun ke sekolah untuk memantau P & P. Katanya mereka nak lihat P&P bagi tahun KSSR iaitu tahun 1 dan tahun 2. Risau gak bebenarnya sbb smpai skrg hnya dua aje instrumen yg aku buat(itupun aku dah lupa letak kat mna, mntak2 ada lgi)..Jadi, nak tak nak, besok kna buat lagi Instrumen penilaian untuk kelas aku tu.. Tengah duk godek2 google cari instrumen untuk matematik, ttibe lak terjumpa contoh instrumen untuk semua subjek KSSR Tahun 1. Jadi, kat bawah ni ada link untuk download.. (source: tq to Gading Anak Setaung dari forum engkaban sbb sudi berkongsi)

-> DOWNLOAD LINK <- Antara Instrumen yg terdapat ialah: 1) UJIAN IKAM MATH REMEDIAL.zip * 6.2 MB 2) Instrument PM BAND 6.zip * 1.8 MB 3) Instrument PM BAND 5.zip * 3.2 MB 4) Instrument PM BAND 4.zip * 4.7 MB 5) Instrument PM BAND 3.zip * 3.5 MB 6) Instrument PM BAND 2.zip * 23.3 MB 7) Instrument PM BAND 1.zip * 6.0 MB 8) MODUL PBS TMK 2011.rar * 1.4 MB 9) Instrumen KSSR PK & PJ.zip * 11.7 MB 10) Instrumen KSSR MATEMATIK.zip * 857.7 KB 11) Instrumen KSSR DSV.zip * 663.0 KB 12) Instrumen KSSR DST.zip * 1.8 MB 13) Instrumen KSSR BM.zip * 13.0 MB 14) Instrumen KSSR BI.zip * 1.5 MB 15) Instrumen KSSR MUZIK.zip· * 10.3 MB



---------------------------------------------------------------------------
Disclaimer... These Instrument got from internet and it's absolutely doesnt belong to me. Credit to uploader.

12 Feb 2012

Saman

2 comments:
Blk kampung mmg best tp yg jdi xbest bila dtg blk, ttibe nama ada dlm sistem saman polis..huhuhu.. saman dulu dan saman wktu skrg dah byk bezanya, kal0 dulu nk tahu kita kna saman atau tak, kita tggu jer brader pos malaysia hntar posto brlambangkan polis diraja malaysia (kal0 surat mcm ni ada 2 sbb jer, 1: sbb dpt interview polis, 2: sbb dpt surat panggilan saman). Tapi skrg ni mudah aje, sbb kita dah ada MYEG. Masuk jer kedalam lmn web myeg, pastu carik link yg connect ke portal/bahagian saman n pastu masukkan no IC, nnati akn kuar nama atau status saman kita samada ada saman atau tak. Tapi bgi yg tiada Internet(atau xdpt hack wifi org len), bolih gunakan SMS(aku pn gunakan sms gak, maklumlah xmampu nk bli internet). caranya:
1) taip SAMAN [no ic/no pendaf. knderaan]. contoh, SAMAN JPO 123
2) hantar ke 32728 (DAPAT). pastu tggu dia reply. Kal0 kita brjaya dpt saman dia akan reply:
RM0.50 SAMAN:
JPO123 Terdpt(gomen pn paka shortform) 1 saman berjumlah RM300 sehingga 12/02/12.
Saman terperinci taip POLIS SAMAN [no ic/no kend.] & SMS ke 32728.
(lupa nk ckp yg servis ni mgenakan caj sbyk rm0.50 shja.


____________________________________________________________________________________
mcm mna la aku blh dpt saman kt kg. Polis skrg ni pn xagak2 nk tembak speedcam, dkt kg pn nk wat kije gak.

2 Jan 2012

RPT KSSR Tahun 2

No comments:
Di bawah terdapat beberapa Rancangan Pengajaran Tahunan yang tersedia untuk di download (credit kepada semua uploader dan pembuat RPT tersebut)

1(a). RPT KSSR Bahasa Malaysia Tahun 2(sktl)
Rancangan Pengajaran Tahunan KSSR BM Tahun 2, 2012
1(b). RPT KSSR Bahasa Malaysia Tahun 2(PPD Kota Tinggi- SK)
1(c). RPT KSSR Bahasa Malaysia Tahun 2(PPD Kota Tinggi-SJK)

2. RPT KSSR Bahasa Inggeris Tahun 2

3. RPT KSSR Dunia Sains & Teknologi Tahun 2
Rancangan Pengajaran Tahunan KSSR Dunia Sains & Teknologi Tahun 2, 2012

4. RPT KSSR Matematik Tahun 2
RPT Matematik Tahun 2, KSSR (2012)

5. RPT KSSR Pendidikan Jasmani Tahun 2

6. RPT KSSR Pendidikan Kesihatan Tahun 2

7.

8.

9.


__________________________________________________________________________________
Untuk Rancangan Pengajaran Tahunan bagi Matapelajaran lain akan diupdate berdasarkan sumber-sumber yang terdapat di internet.

Dokumen Standard KSSR

No comments:
Bahan-bahan dan Dokumen KSSR Tahun 2 boleh dicapai melalui laman web Kementerian Pelajaran Malaysia. Antara bahan yang terdapat dalam web tersebut ialah:

1. Elemen Merentas Kurikulum – (Kemaskini Jun 2011)
2. Bahan Taklimat KSSR Tahun 2 – (Kemaskini Jun 2011)
3. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Malaysia Tahun 2
4. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Inggeris Tahun 2
5. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Cina (SJKC) Tahun 2
6. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Tamil (SJKT) Tahun 2
7. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Matematik Tahun 2
8. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Pend. Jasmani Tahun 2
9. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Pend. Kesihatan Tahun 2
10. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Pend. Islam Tahun 2
11. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Pend. Moral Tahun 2 hot!
12. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Dunia Seni Visual Tahun 2
13. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Dunia Seni Muzik Tahun 2
14. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Dunia Sains & Teknologi Tahun 2
15. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Arab Tahun 2
16. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Cina (SK) Tahun 2
17. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Tamil (SK) Tahun 2
18. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Iban Tahun 2
19. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Bahasa Kadazan dusun Tahun 2
20. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Masalah Pendengaran Tahun 2
21. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Masalah Penglihatan Tahun 2
22. Dokumen Standard Kurikulum dan Bahan Sokongan Kurikulum Masalah Pembelajaran Tahun 2

1 Jan 2012

Selamat Menyambut Ulang Tahun yang ke-2012

No comments:

Selamat malam. Hari ni dah masuk tahun baru, 2012. Mcm2 bnda yg aku plan nk buat tuk thn 2012 ni. harap2nya semua plan dpt dilaksanakan.

1) Penubuhan laman web rasmi untuk sekolah aku. Sebenarnya sejak tahun 2010 lagi aku ingin membina satu laman web khusus untuk sekolah aku tetapi disebabkan masa dan juga pengetahuan yg terhad tntang laman web menyebabkan idea web ini aku biarkan brlalu pergi. Jadi, Inshaallah tahun ni dgn berkat kursus mastercheff yg aku tgk kt asteruk memungkinkan web sekolah aku terhasil.

2) Meningkatkan kerajinan dan keawalan kehadiran. Bermula tahun ini, aku tlah memarahi kedua2 mataku yg suka tidor berlebihan ketika hari bekerja. Dan sebagai langkah permmulaan aku telah menyambungkan tambahan bateri AAA dan juga speaker 3D kat tepon aku untuk mmberikan kuasa tambahan pada bunyi jam.

3) Prinsip Tahun Baru(1986-20...)

a) Jangan cari/buat masalah. Work silently
b) Kadang2 bagus bila kita buat tak tahu, Act likes Noob but don't speak like them
c) Semua perkara yang berlaku ada sebab-musababnya. Think positively
d) Jangan ambil port sangat pasal kerja. Bekerja untuk hidup BUKAN hidup untuk bekerja.
e) Live simply. Love generously. Care deeply. Speak kindly. Leave the rest to God.