30 Sep 2009

PahLawan Merah Jambu

akhirnya stelah hidup hmpir 128 taun n menjadi anak jadi kelate slama 23 taun, maka kelmarin dulu(aei slasa) ak dgn gagahnya tlah pegi tgk bola-TM Piala Malaysia- kt stadium Sultan Mohd IV....Wl0p0n game Piala Malaysia x lah sehebat game team Brazil vs team Parlimen Kota Bharu, tp dsbbkan kempen 1malaysia nyer psl(tq abg botak 4 proposing that), ak dgn bangganya tlah menghadirkan diriku sbg tnda sokongan ak kt team Red Warrior...sblm berkonvo ke Mohd IV King Stadium, sep2 pnyokong b.ed math(tyme tu 12 org jah yg pegi) kami tlah berkumpul di velodrom rumah pajak gadai blogger nur zulian, (tp sblm g ctu ak n blogger uto laut tlah mem'bedal' dgn hikmahnya nasik kt starbuck dpn sek men PC....)...stelah berhempas pulas hmpir 20minutes kt atas jalan raya n menempuhi segala aksi2 yg berbahaya-cilok, rempit, wheelie, pakpaya, n langgar lmpu isyarat tyme isyarat wane hijau-,

akhirnya brjaya gak ak smpai kt stadium ni...mulanya igtkn ak r org prtama smpai, tp mak oii...jam br jer pkl 8.15 (ak agak2 jer sbb tyme tu ak xpaka jam sbb jam secio yg ak beli kt e-dagang tu msk air-siot r pnyer jam da r time tu rupiah ak da xbyk r kt bank, tp dia bolih rosak lak tyme2 gini) tp rmai giler org da dtg....ni br game Kelantam gocoss Kedah, tp keramaian org mengalahkan org tgk malaysia men kt world cup lak....
jd dengan mnggunakan gaya barbatov brjalan, ak pon g r kt pntu kuar stadium(agak2 la wei nk msk stadium guna pntu kuar)...ni pon st hal ag....hmpir 44 km pnjang barisan(pnjang sbnr ak xtaw cuz ak mr nk tgk bola jer n nnti kal0 ak g ukur pown kam nnti org kata budak trlepas dr wad psikologi lak, dahla spital HKb dkt stadium tu jer...)..nk dijadikan citer ak tgk selain yg bratur ada gak yg mncilok msk(mksdnyer xbratur r tu)...xblaja fizik ke dak2 ni, bratur je la.kesian kt org yg dtg awal pahtu bratur...ak pown dgn muka baek ala2 org yg solehah cuba tuk bratur sma, tp stelah melihat betapa pnjangnya barisan yg ada, maka dgn berat atinya ak pon try r cuba mencilok msk..pegi mampus r pelajaran fizik kt sekolah tu, klas memasak pon ak pontem, inikan pulak klas fizik)....tp sarkis tul pncilok2 yg brdedikasi ni..mcm2 taktik n strategi tlah brjaya di'apply'kan...bawak bnda panas la, ada budak tersepit la, nk terkucil la n mcm2 lg taktik yg xmsk akal...tp yg xleh ak blah apabila trdgr lwk beskut bl ada yg bgth suh bg laluan kt p'puan pregnant yg da smpai time tuk beranak...bengom tul nyer org..agak2la p'puan mengandung pon tgk bola...apa pnyer IQ daa, da xleh nk beza spital ngan stadium...ape2pon dgn mggunakan innocent face ak tlah brjaya menyeludup msk kedlm stadium dgn jayanya tnpa kehilangan kaki dan tangan...

setelah menempuhi ranjau dan duri semasa mencilok msk, akhirnya kami smua tlah brjaya msk da brjaya memilih tmpt yg agak strategik(tmpt tu je yg msh availabe pd masa tu), iaitu btul2 sama level ngan tiang gol...tp mmg salute r game, xborink lngsung sbb ke2-2 team sling berbalas2 tumbukan(yg pling bnyak ak tgk ialah sucker punch)....

1st Half...0-0.....kelantan n kedah failed tuk mnjaringkan goal..Tima kasih pada striker kelantan, Khalid, sbb bnyak mmbazir bola..dah la bola dpn goal pon xleh nk score, ni konfirm trlebih mkn tapai kt umah trbuka ni....tp dlm duk best tgk game, rs2nya ag best dgr penonton duk jd pengulas bola smbil berhisteria....tp pling beskut yg ak dgr ada sorg brader ni royat sep2 pemain bola men comey supo lembu...lu paka IQ bdak tadika ke brader,,,kal0 da lembu lu pndai sgt men bola, msti Real Madrid da borong smua lmbu2 lu yg ader....ni lu ckp bnyak..gua rs lu sekor lumbu haram jadah xde, lu kna igt bro lu tu prtnak kutu bkn peternak lembu..(ni ak sound dlm ati jer...bkn sbnrnya gua tkut kt brader tu, tp gua tkut brader tu yg xtkut ngan gua)....

msk 2nd half, akhirnya pd minit yg antara 45 minit-90 minit, kelantan tlah brjaya m'score'kan sebutir goal hsil rembatan ala2 shoalin soccer dr indra putra mat judin...tp lps tu..cm siot jah game sbb kelantam da stat men slow(men defend)....attack r ag beb, dahla ak trpaksa pecah tabung mikkie mouse ak yg agak kurus tu smata2 nk tgk sep2 lu orang men bola...kal0 khalid men lagutu xpe r ag sbb dia tu mmg da mabuk tapai, tp cara lu olang men pown da agak kronik r gua tgk, ke lu orang mabuk sbb mkn tart inti tapai....
Ape2pon....Bagus sep kito mene...

Gomo Kelate Gomo.....

(ni gmbar ak amik dr blogger uto laut...)

~siot r tenet brodbank x se'ensem pemilik brodbank...DC sokmo~
(ps: selaku pemangku sultan malaysia, dengan ini dimumkan gmbar2 tdk dpt di'upload buat sementara waktu....gmbar psl game ni ak akn upload len kali(tu pun kalu tenet xkna cirit birit)..kalu nk tgk gmbar2 beskut yg smpat di amek time game ty, snggah2la kt blog uto laut...Ape2pun Salam 1malaysia...RAKYAT BN DIDAHULUKAN, ROYALTI MINYAK DITIADAKAN....)..

majulah sukan untuk semua

No comments: