14 Aug 2009

Ada Vs Tiada


Ada Vs Tiada

Luangkan 3minit dr ms anda dgn menyedekahkan Al-Fathihah kepada arwah nenek ak...Aisyah Binti Saadiah...

Sbnrnya da lm ak smpn post ni dlm laptop ak, igtkn nk publish kt mintzcool.wordpress.com tp ntah mcm mana atau mgkn ak ni buta it kali, tu sbbnya xdpt post ag bnda ni....B.I.G dgr nm pon da sakit ati, tp nk wat guana sbb bnda ni mmg wajib tuk cikgu2 pelatih...kalo ikut ati ak, mmg xsey g doh..mgkn aktiviti big ni plg ak igt smpai bl2 sbb time big tu la ak nyer birthday n jugak time seseorg yg ak sygi iaitu satu2nya nenek yg ak igt wajahnya(tok2 ak yg laennya ak xdpt igt sbb smuanya da meninggal time ak kecik2 dl)....
19/07/2009....ak mmg rs pelik giler n brdebar2...tmbah2 ag bl ak chek kt HP ak, ada 23 miscall notification dr umah...jd bl ak call blk, emak ak brithu yg tok esah (nm nenek ak) mninggal kul 6ptg..astaghfirullah azim...pkl 6ptg ak msh ada kt pdang heppi2 men bola...
slps siap mndi, smyg trus start moto blk umah...time tu mmg da rmai org kumpul...hmpir smua spupu n sedara mara ada kt ctu....slps brchit chat ngan sep2 ni, mak ak pnggil suh bc yassin tuk arwah tok ak...wlopon ak rs cm xmaw recite yasin tp sbb tu tok jer tok ak yg msh ada (sorg lg kt besut) ak hbiskan gak 3,4 x bacaan yassin...(sbnrya ak bknnya mls nk bc tp ak agak kureng bl brada kt cc org yg da mninggal...(st ag ak agak fobia ngan hospital) bknnya sbb apa tp ak plg xsuka lihat org mnangis lbih2 ag kaum hawa sbb bg ak air mata mnunjukkn kta lemah...STOP CRYING ok...devil may cry but not human.....huaarrghhhh....mgantuk..smbung esok r.....

2 comments:

nur zulian said...

Al-Fatihah....sudah lumrah dunia,,yg bernyawa akn tumbang jua....

uto laut said...

al-fatihah gak mint..bila agaknya aku leh sedekahkan alfatihah aku kat mu mint??tak sabar ni..hehe..gurau mint..semoga nenek mu selalu dicucuri rahmatNya..aminn...