3 Jan 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah



Hantu kak Limah balik rumah


sakit perut ak gelak bla tgk citer hantu kak limah balik rumah..kali ni ak btul2 salute dgn movie yg dibuat oleh mamat khalid ni..btul2 kelakar trutama bla tgk babak org lumpuh yang berlari sambil mngankat krusi roda..hahah....mmg terbaik la citer ni..xsia2 ak pegi TGV pd mlm 1/1/11...

sbnrnya ak ni bknlah kaki wayang sgt(mmg bkn kaki wayang sbb ak lbih suka tgk citer kat screen komputer sbb bolih pausekan citer pastu sambung balik brlainan skali ngan wayang..dahlah kna beratur beli tiket, makanan lak xdpt dibawa masuk(tp kalo sludup bolih aja..hahah)..mna tahan beb duduk dlm panggung hmpir 2jam tnpa mkn apa2..langsung xde inisiatif pengusaha panggung wayang..cuba dia sediakan warung mnjual nasi lemak atau roti canai dlm panggung tu, ak rsa msti rmai yg pegi panggung tu..xpon buat foodcourt dlm panggung msti happening giler panggung tu..barulah ada feel tgk citer..xdelah otot2 perut berdangdut disebabkan lapar.. satu lagi sbb knapa ak kureng dgn panggung adlh disbbkan keadaan panggung itu yg agak gelap..kal0 alasan gelap sbb nk menjimatkan penggunaan letrik bolih ak terima tp skrg2nya sediakan tingkap yang bolih dibuka. ini tak, malam ke siang ke, sama je...kal0 tgk waktu malam pon gelap,tgk waktu siang pon gelap..xkanlah xde duit nk byr bil letrik.. ak lak mna bolih duduk dlm gelap ni sbb scara otomatik mata ak akn kata mlm n dgn otomatiknya mata ak akan pejam dan akn bukak smula bila dan terang blk smbil mgeluarkan sound-sound effect yang bolih myebabkan konsentrasi org sblh trganggu..lgipun ini bolih merugikan pemilik panggung itu sndiri jika pngujung yg tlah mmbeli tiket trtido ketika menonton..

babak yg dia lari smbil usung krusi roda mmg kelakar thp cipan

3 comments:

hitamputeh said...

sokong! ak pai tersedak pop corn time babak lari tu...he3.,.xde ag filem len yg amek shot cmtu time lari..
d^_^b

Just Koll Me, Min said...

mmg citer ni lawak abis..dari awal smpai abis ak duk gelak ngan jaki

hantu kak limah ni said...

cibai la