26 Aug 2010

Bazar Ramadan


semasa kat sek pg td, sorg dr member ajak pegi bazar ramadan kat UTM..katanya nak try masakan kat bazar tu lak sbb asyik2 beli kat bazar ramdan kat kulai jer..jadi sekali-sekala elok gak g ngetest makanan tmpat lain lak..Ak pon apa lgi, stuju je lah...ak pon pk sma mcm dia gak, hari2 duk telan nasi ambeng dan nasi kerabu kat bazar tu..dah naik boring r tengkuk ak telan... (ingat nk servis keta hr ni, tp makan pnya psl, psl keta ketepikan dulu..lgpun esok msh ada..hahah)



jd, mgikut jadual yg dirancang pada kertas kerja yg dibuat olihku dan kwnku itu, maka kami brtolak dari KulaiFOrnia ni pd pukul 4:00 ptg, hopefully to reach there before 4:30..and we make it... ;P.. ingat nk try GPS pegi UTM skudai tu, ttp apakan daya GPSku mogok xmaw brfungsi..(gps 00 gps..jgn buat hal time blk kg nnti)..



jam ak br pkl 4:40pm tp org kat bazar tu da rmai..pusing2 pnya pusing dpt gak stu petak parking..tu pun nsb baik ada sorg mmbr dr UTM yg tulum usha tmpat parking...tp pelik btul dak2 utm ni..xkan awal sgt beli juadah buka puasa..ke mmg x .....???yg melayu xyah ckp la mmg brsusun kat bberapa gerai..



jd setelah tawaf sunat kat bazar tu sbyk 7x, ada bbrapa tmpat recommended olih mmbr dr utm tu..antaranya kebab, nasi kerabu, air, kuih dsb... jd stelah brmuhasabah dan bertafakur 30minit, maka ak mgambil kputusan utk mmbeli nasi kerabu buat santapan brbuka nnti...byk nsi kerabu tu siap dgn solok lada, kerabu, telur masin separuh n daging bakar...fuhh..sedap)
<

utk juadah sampingan lak, ak tlah beli roti michael jackson size XL(hahah..memandai jer ak ltak nma, bukan roti michael jackson tp roti john, nma mat salleh tp guarantee Halallan Toyyiba)... tu la time duk jln2 tiba2 mata ak trnampak roti john tu, mmg da lma ak tringin nk mkn tp disbbkan harga kat kulai yg trlalu mahal utk roti john ni maka trpaksala ak mgidam dl (roti john kulai = rm6:00)


alang2 ak duk kat UTM ni, baik ak calling2 adik ak yg blaja kat cni.. bolih lah belanja dia juadah brbuka puasa..bkn apa sblm ni sibuk jer(dgn tido) memanjang jadi ada msa ni apa slhnya blnja adik ak...maka tuk adik ak dia beli nasi ayam penyek ngan air jer, n lepas tu ak pon blah tuk brsama2 ngan kwn2 ak td...n adikku tu, pndai2lah dia carik jln blk ke hostel dia..hahaha)


4 comments:

hitamputeh said...

jauh2 jalan nasik kerabu jugak yg dicari....he3...try bazar BBU plak..org ckp best...kat kg melayu majidee pon bleh thn..
d^_^b

Apa ada pada NAMA said...

mmg xleh dipisah ore kelate ngan nasi kerabu, herehehhe.. bazar BBU???mna tu??kg melayu majidee pon ak xth mna??huhuhu

:::::::::::::::::::::::::::::::::
bla nk mr buka posa??

hitamputeh said...

BBU tu bndar baru uda la min..he3...kat ngn area masjid ye...kg melayu majidee jalan nak ke kota tggi or tiram tu...kg melayu ak dh try...best...BBU je yg blom try..sbb susah giler nak parking..rmai org..

Apa ada pada NAMA said...

oooo...kal0 ctu mmg ak xprnah pegi lg..tgk la dlm 2,3ari lg, kalo ada rezeki smpai sna..huhuhu..kat kg melayu majidee tu akprnah dgr gak kat sek ak dop crita psl bazzar kat kg melayu tu sbb katanya bazar ctu besar dan byk makanan yg bolih tahan sedap